Kategorier
Blog

Fiskeri for børn

Sådan griber du fiskeri for børn an

Fiskeri for børn skal gerne være nemt og overskueligt.

Hvis du gerne vil formidle lystfiskeri til børn, så er der enkelte elementer som du med fordel kan tænke ind i din fisketur.

Slut på toppen

Afslut fisketuren “mens legen er god”. Vil du gerne have dit barn med på tur igen, så er det vigtigt at oplevelsen ikke går hen og bliver træls. Slut derfor fisketuren med en succes. Eksempelvis mens det stadigvæk er tørt og varmt, og i lige har landet en fisk.

 

Fangster

Fangster er essentielt for alle lystfiskere, men især for de nyeste. Start derfor ikke med laksefiskeri, men derimod med noget hvor der er kort imellem huggene, såsom makrel – eller hornfisk.

Komfort

Alle lystfiskeri ved at en fisketur er federe når man er godt tilpas, det er blandt andet derfor vi har skabt findwaders.dk.

For dine børn er det også vigtigt at have det rart, ellers bliver fisketuren meget kort, og en træls oplevelse for alle.

Derfor anbefaler vi på det varmeste at man an skaffer wader til sine børn.

Det taler også ind i vores næste punkt.

Lige børn leger bedst

Sørg for at fiske med det samme som dit barn. Hvis dit barn får fornemmelsen af at det er en “unfair leg”, når du fanger hornfisk på dit blink, alt imens deres prop aldrig dykker under overfladen, så mister de interessen.

Sørg derfor for, at I alle fisker med det samme, når dine børn er helt nye indenfor lystfiskeri.

 

Børn og fiskeri

Mange danske jægere og lystfiskere, er startet med deres fantastiske hobby, fordi de har lært det af et nært familiemedlem.

Når du brænder for fiskeriet, så skinner det igennem.

Tag derfor gerne din normale lystfiskerhabit på, og tag de små med i børnewaders.

Fiskeri for børn skal være sjovt, derfor er det også vigtigt at det er noget du finder interessant, hvad end det er sild på molen, eller hornfisk i fjorden.

Bare du sørger for at dine børn får en succes, så er alt godt.