Kategorier
Blog

Waders til store mænd

Undgå en ubehagelig fisketur med waders til store mænd

Det kan være svært at gennemskue, men faktisk er der en del waders som kommer i størrelser, hvor selv en “rigtig mand” kan være i.

Som det ses på dette forum, så har det længe været svært at finde waders med en ordentlig pasform, hvis man er lidt større. Derfor har vi lavet denne artikel.

I forummet nævnes det også, at waders fra Ron Thomson, har god plads omkring maven. Derfor er de også med på listen nedenfor.

Nedenfor har vi samlet en række modeller, som er komfortable for alle.

Find waders med en større pasform her

Jenzi waders til store mænd
Denne waders model fra Jenzi er designet til store mænd
Waders med plads på maven
Ron thompson waders sidder lidt løsere om maven, end hos mange af de andre brands
Waders stor
Fjern det tilhørende vadebælte, og de passer perfekt til større mænd
Store waders
Disse waders kan fås i selv meget store størrelser

Mange muligheder

Faktisk er der er et sort udvalg af waders til store mænd.

Leder du efter mere info om waders, har vi skrevet om de fleste typer.

Eksempelvis har både Simms og patagonia waders mulighed for at købe dem i en ekstra lang model, hvilket giver en bedre pasform for større mænd.

Waders i store størrelser

De ovennævnte mærker laver waders i ganske store størrelser. Det betyder at du sagtens kan finde en størrelse 49, eller en XXL, alt efter hvad du leder efter.

Det er svært at finde en undskyldning til hvorfor, man ikke burde kunne komme afsted på fisketur.

Knæk og bræk.

Kategorier
Blog

Fiskeri for børn

Sådan griber du fiskeri for børn an

Fiskeri for børn skal gerne være nemt og overskueligt.

Hvis du gerne vil formidle lystfiskeri til børn, så er der enkelte elementer som du med fordel kan tænke ind i din fisketur.

Slut på toppen

Afslut fisketuren “mens legen er god”. Vil du gerne have dit barn med på tur igen, så er det vigtigt at oplevelsen ikke går hen og bliver træls. Slut derfor fisketuren med en succes. Eksempelvis mens det stadigvæk er tørt og varmt, og i lige har landet en fisk.

 

Fangster

Fangster er essentielt for alle lystfiskere, men især for de nyeste. Start derfor ikke med laksefiskeri, men derimod med noget hvor der er kort imellem huggene, såsom makrel – eller hornfisk.

Komfort

Alle lystfiskeri ved at en fisketur er federe når man er godt tilpas, det er blandt andet derfor vi har skabt findwaders.dk.

For dine børn er det også vigtigt at have det rart, ellers bliver fisketuren meget kort, og en træls oplevelse for alle.

Derfor anbefaler vi på det varmeste at man an skaffer wader til sine børn.

Det taler også ind i vores næste punkt.

Lige børn leger bedst

Sørg for at fiske med det samme som dit barn. Hvis dit barn får fornemmelsen af at det er en “unfair leg”, når du fanger hornfisk på dit blink, alt imens deres prop aldrig dykker under overfladen, så mister de interessen.

Sørg derfor for, at I alle fisker med det samme, når dine børn er helt nye indenfor lystfiskeri.

 

Børn og fiskeri

Mange danske jægere og lystfiskere, er startet med deres fantastiske hobby, fordi de har lært det af et nært familiemedlem.

Når du brænder for fiskeriet, så skinner det igennem.

Tag derfor gerne din normale lystfiskerhabit på, og tag de små med i børnewaders.

Fiskeri for børn skal være sjovt, derfor er det også vigtigt at det er noget du finder interessant, hvad end det er sild på molen, eller hornfisk i fjorden.

Bare du sørger for at dine børn får en succes, så er alt godt.

 

 

Kategorier
Blog

IMAX Waders

Kom godt afsted med IMAX waders

Er du på udkig efter waders, men har ikke lyst til at tømme opsparingen for at opnå målet? Så kan svaret meget vel være et par waders fra IMAX. Modellerne er lette og super åndbare – og dette uden at gå på kompromis med det funktionelle. Sidst men ikke mindst udbyder IMAX deres waders til helt fantastiske priser, hvor alle kan være med. mærket er helt bestemt kommet for at blive på waders markedet og er uden tvivl et kig værd hvis du er på udkig efter din næste tørre og varme fisketur.

Knæk og bræk 🎣

Åndbare IMAX waders

Er du på udkig efter lethed og høj åndbarhed i dine waders? – så er denne IMAX model et rigtig godt bud. Med denne IMAX waders model får man alle de gængse standard funktioner, som tapede søm, stor frontlomme, et 100% vandtæt produkt og så endda til en knivskarp pris hvor alle kan være med – det bliver ikke billigere! Modellen kommer derudover med neopren vadebælte, en støvle med profilsål og en stærk 3-lags konstruktion. 

Alt i alt et lækkert sæt waders til en fuldstændig formidabel pris! 

IMAX Neopren waders

IMAX Challenge Neoprene Chest Waders er med studs og til en helt super pris. Modellen har en lækker stor forlomme til opbevaring, samt åbning til hænderne hvor du kan varme hænderne undervejs. Skulderstropperne er justerbare og giver mulighed for en fantastisk pasform. Derudover er knæene beklædt med en gummi forstærkning, der gør dem ekstra slidstærke.

Fantastiske til prisen

Imax waders er virkelig gode waders til prisen. Det bedste er næsten at der ikke kræves yderligere køb, inden du kan komme afsted til fiskevandet. Begge ovenstående modeller kommer med fast støvle, hvilket betyder at du ikke skal have vadestøvler ved siden af. Imax åndbare waders kan købes i størrelserne mellem 40 og 47. Imax neopren waders kan købes helt op til størrelse 49. Bruger du normalt en størrelse 44, skal du altså vælge størrelse 44-45.

Kom godt i gang

Hvis du er ny i vadefiskeriet, så kan vi varmt anbefale at overveje et par ting inden du foretager et køb:

  • Giv plads til en varm sok
  • Tænk over sikkerheden
  •  Hvornår skal du fiske
Derudover er muligheden for at vade og vade dybt, noget man kan benytte sig af, ikke noget man skal. Faktisk er den største fordel ved vadefiskeri, muligheden for at kaste på langs med land.
 

Find mere inspiration

Ved at klikke på billederne herunder, så går du til vore artikler om andre waders typer. Er du sikker på at det er et sæt du skal have, kan du eventuelt tjekke vores komplette liste med waders sæt.

 

Blå waders til børn fra Ocean
Læse mere om waders til børn
Vision Hoski waders sæt
Læs mere om waders sæt
vadebukser
Læs mere om vadebukser
Kategorier
Blog

Vadestav

Find fodfæstet med en vadestav

En vadestav er et fremragende redskab til vadefiskeri. Fisker du meget på pladser, hvor der enten er mange svanehuller eller en meget stenet bund, så er en vadestav uundværlig.

Herunder vil vi gennemgå et par af de mest populære modeller.

Knæk og bræk 🎣

Billig foldbar vadestav

Her får du en foldbar vadestav, med et håndtag i gummikork som sikrer et godt greb.

Modellen er fra JB.

Vadestaven koster kun 399,-

Her får du en vadestav fra øverste hylde. Grebet er lavet i skum og staven belagt med carbon, det sikrer både et godt greb såvel som en let vadestav.

Her medfølger der også en retractor, så du hurtigt kan få vadestaven tilbage, hvis den bliver taget af en bølge.

Et godt bud på den bedste vadestav, som selvfølgelig matcher dine Patagonia waders godt.

Vadestav eller vadestok

En vadestav og en vadestok er det samme. De sikrer at du har et godt fodfæste i svære fiskeforhold. I Danmark anvender vi oftest en vadestok når vi fisker et sted med større sten. Men en vadestav er også meget anvendelig under laksefiskeri, eksempelvis i Mandal eller Bjerkreim. Hvis du først har oplevet at miste fodfæstet under laksefiskeri, så ønsker du ikke at opleve det igen.

Undgå det med en vadestav.

Sikkerhed på fisketuren

Som vadefisker i Danmark er det ikke sikkert at du tænker så meget over personlig sikkerhed, på dine fisketure.

Står du og skal prøve nyt vand, på vest og nordkysten af Sjælland, den jyske vestkyst eller måske en norsk elv, så er situationen hurtigt en anden.

Husk at passe på dig selv, ikke kun ved brug af en vadestav, men også ved at være opmærksom på dine omgivelser.

Undgå fiskeri i tordenvejr, fisk ikke alene i flydering, undersøg om der er svanehuller eller strømfyldte revler, der hvor du skal fiske.

Med en vadestav er du i hvert fald bedre hjulpet, når du skal undgå at skvatte på rullende sten.

Vadestave - din forlængede arm

Når du første gang skal ud og anvende din vadestav, så er det en god ide at få en “føling” for, hvordan den er din ekstra arm, og præcis hvor meget ekstra støtte den bidrager med.

Det kan derfor anbefales at anvende den på fiskepladser man kender godt i forvejen, inden man eksempelvis tager den med til de norske elve.

Husk at det blot er et værktøj og ikke et ekstra liv.

Kombineret med gode vadestøvler, og eventuelt en redningsvest, så er du godt på vej imod en mere sikker fisketur.