Neopren waders

Nyd vinterfiskeriet i et par neopren waders

Neopren waders er enhver fiskers sikre værktøj til en god fisketur. I det danske klima er den især fantastisk, til det vadefiskeri i det kolde vinter vand. Med denne type waders har du de bedste forudsætninger for, at holde varmen undervejs og dermed mange timers fedt fiskeri uden ubehagelig kulde. Derudover er det neoprene materiale ikke super dyrt og du kan derved ofte få en rigtig lækker type waders til en meget fornuftig pris.

Artiklen indeholder reklamelinks.

Hvilke neopren waders skal jeg vælge?

Skal du vadefiske på kysten, er det en nødvendighed at have de rette waders, foregår fiskeriet i vintermånederne eller det tidlige forår, så er neopren waders et oplagt valg.

To ting du skal have fokus på, er tykkelsen af dine waders. Derudover er det vigtigt at overveje hvor meget man bevæger sig, såvel som hvor længe man er afsted. Skal man anvende sin waders til jagt, især stillesiddende trækjagt, så er det også værd at overveje om man skal have for i vadestøvlerne. Er man mere i bevægelse, eksempelvis under fiskeri i fjorden, så er dette ikke længere en nødvendighed men en luksus. For mange inkarnerede lystfiskere, så er neopren waders deres 2. eller 3. sæt waders. Derfor er pris langt mere afgørende, og heldigvis findes der flere billige neopren waders.

Du kan finde et stort udvalg af neopren waders under 1000 kroner lige her.

Du kan også læse videre, og få vores 3 rigtig gode bud på de bedste neopren waders til forskellige budgetter. Knæk og bræk! 

Billige neopren waders fra Mitchell


Mitchell waders

Med de neoprene waders fra Mitchell, får du rigtig god kvalitet for pengene til din fisktur. Disse waders har en tykkelse på 4mm, samt dobbeltsyninger og tapede søm, der sørger for et absolut vandtæt tur i vandet til enhver tid. Pasformen er sikret med en lækker velcro løsning på skulderstropperne, så de altid passer perfekt til enhver påklædning. Midtfor er placeret en stor og rummelig brystlomme, så du har mulighed for god opbevaring undervejs. 

Pris: DKK 599,-

Roy Fishers Water Bug Neopren Waders

Med Roy Fishers neoprene waders, får du en virkelig robust waders oplevelse. Modellen er lavet af 4,5mm tyk neopren og har forseglede og tapede sømme, der sikre en vandtæt og tør oplevelse. Der er desuden lavet forstærkning i skridtområdet, samt forstærkede gummierede knæ, der tilsammen giver en ekstra slidstærk waders model. I selve gummistøvlen, har man indsat en stålindsats, der giver ekstra støtte, når man bevæger sig over en glat og ujævn bund. Den store brystlomme giver mulighed for god opbevaring undervejs og de justerbare velcro skulderremme, sørger for en perfekt pasform hver gang. Med til herligheden følger også et reparationssæt, i det sjældne tilfælde at der skulle ske materiel skade. 

Pris: DKK 999,-

Kinetic NeoRush Bootfoot

De lækre NeoRush Bootfoot neopren waders fra Kinetic, er enhver lystfiskers drøm til en vandtæt og varm fisketur. Materialet er 100% vandtæt og med en tykkelse på 4,5mm lavet af det super fleksible SCR neopren, får du et rigtig godt produkt for pengene. Gummistøvlen er med neoprenfor og giver en ekstra god varme i det kolde vand. Derudover er disse waders med tapede søm og polstrede knæ, der sikrer en ekstra lang levetid og minimal slitage. Den rummelige brystlomme har ligeledes en vandtæt lynlås, så du har god og tør opbevaring undervejs på din fisketur. Modellen har desuden gode justerbare velcro-skulderstropper, der giver en god og komfortabel pasform. 

Pris: DKK 1199,-

Er neopren waders vandtætte?

Ja, det er de. 

Ønsker du at holde dem tætte, er der et par ting du kan gøre, eller nærmere ikke gøre, for at sikre dig at du har dine billige neopren waders i længst mulig tid, og får mest muligt for pengene.  

Siddende i neopren waders
Siddende på knæene. Dette resulterede i utætte neopren waders.
  1. Sæt dig ikke for meget på knæerne
  2. Undgå at sætte dig på flintesten eller muslinger
  3. Sæt dig ikke direkte på sten.
  4. Tør dine waders efter brug

Når du skal tøre dine neopren waders, kan du med fordel hænge dem på hovedet til at starte med, for at få kondensen ud. Sørg for ikke at have våde neopren waders til at ligge i længere tid. det skader materialet, lugter og ender med at mugne- det er ikke ønskeligt at opdage det når du i januar står i iskoldt vand i dine potentielt utætte neopren waders.

Billige waders

vadefiskeri i elven

Patagonia waders

Simms waders

Genudsætning af laks i vandkanten

Størrelsesguide til neopren waders

Er du i tvivl om hvilken størrelse du skal købe dine neopren waders i? Fortvivl ej, det er ganske ligetil at finde den rette størrelse. Anvender du normalt en størrelse 44 i sko, så skal du efter en størrelse 45 i dine neopren waders, såfremt de er forede. Er modellen ikke foret, kan de i flere tilfælde, godt betale sig at gå efter en størrelse 46, for at få plads til enten en neoprensok eller et par ekstra tykke sokker.

Hvad er neopren waders

Som navnet antyder, så er disse waders lavet af materialet neopren. Det betyder at disse waders er varme og vandtætte.

Fiskeri i neopren waders

Når du har planer om at vandre rundt i de danske søer eller farvande en hel dag for at få fisk på krogen, er det vigtigt, at du er i stand til at holde varmen. Hvis du ikke er klædt ordenligt på, kan du være sikker på, at vandet omkring dig hurtigt vil køle din krop ned og gøre din fisketur til alt andet end mindeværdig. 

Det gælder naturligvis især i de kolde måneder, og det er netop her, neopren waders kommer ind i billedet. Waders fremstillet af neopren er nemlig den varmeste type af waders på markedet, og de er derfor et must for alle, der fisker ved eksempelvis kysten i årets kolde måneder. 

Neopren waders er naturligvis lavet af neopren, som er et materiale, der er designet netop med det formål at holde varme inde og kulden ude. Neopren består af små celler, som er fyldte med luft, og det er netop disse lukkede luftrum, der isolerer så godt. 

Neopren waders er derfor meget varmere end klassiske PVC-waders, og de sørger for, at du kan bevæge dig op og ned langs kysten i mange timer, selvom vandet kun er få grader varmt. 


Fordele ved neopren waderes
Udover at være varme kommer neopren waders også med andre fordele. Neopren er eksempelvis yderst fleksibelt, hvorfor du får nemt ved at træde rundt i bølgerne, selvom du har et par store waders på. Neopren er også blødt og komfortabelt, og det er derfor altid en fornøjelse at hoppe i et par neopren waders og vade rundt i dem dagen lang. 

Dertil er neopren 100 % vandtæt, mens det også er et slidstærkt materiale, hvilket er endnu flere gode grund til, at dette materiale er perfekt til waders. Du skal dog være opmærksom på, at neopren waders ikke er åndbare, hvorfor disse waders ikke er særligt rare at have på, så snart det bliver varmt udenfor. 

Men hvis du skal på fisketur om vinteren i Danmark, eller hvis du skal på fisketur til eksempelvis det nordlige Norge, er neopren waders det helt rette valg og en uundværlig makker i det kolde vand. 

Forskellige tykkelse af neopren waders 

Når du køber nye neopren waders, skal du være opmærksom på, at de kommer i forskellige tykkelser. Jo tykkere laget af neopren er, jo mere vil din krop være isoleret, og det er derfor noget, du skal tænker over, inden du køber. 

De fleste neopren waders har en tykkelse på mellem 4-5 mm, hvilket også er det, du vil se her på siden, hvor eksempelvis vores Mitchell waders kommer med en tykkelse på 4 mm. Du finder også waders med en tykkelse på bl.a. 4,5 mm og så videre. 

Hvis du gerne vil have så meget isolation som muligt, fordi du skal på fisketur i eksempelvis Nordnorge eller Alaska, er det godt at gå efter nogle neopren waders, der er så tykke som muligt. Men hvis du bare skal klare dig igennem en dansk vinter, kan et par tyndere neopren waders som udgangspunkt sagtens klare det. 

Waders til jagt

Neopren waders er også et oplagt valg til pramjagt, eller anden trækjagt i de kolde måneder. Hvis du mangler waders til jagt, så mangler du sandsynligvis et par der skal holde dig varme og tørfodet. dette opnås med et par neopren waders.